Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störningar som inte stör

Annons

Jag tror mig kunna se att socialdemokratin bygger upp sin kommande seger på de störningar som ställt till för (s) under det senaste året. Fröken Sjödins krogbråk, Laila Freivalds tsunami och hanteringsärendet med Lars

Danielsson och Hans Dahlgren. Käbblet fortsätter i borgerliga leden i tron att "valsegern är vår", men man misstar sig!

Lynnet och sinnet arbetar inom arbetarrörelsen exakt lika som inom borgerligheten. Reaktionen och de heta känslorna är av övergående karaktär och alla kan hota och skylla varandra i politiska sektorers namn utan att i längden tillstå förändringar. Tillståndet blir ungefär som att "där fick de så de teg"!

Konkret innebär affärerna ett taktisk störningsmoment från (s) som tar bort det väsentliga från den ärliga kampen i valsammanhang och dethar naturligtvis de visa männen i (s)-leden räknat ut. Det fina vore om alla partier förde fram sin tänkta politik på ett etiskt och ärligt sätt utan smutskastning.

Vad är det för fel med Ludvikaregionen eftersom man ligger som 253 i företagsligan och att en massa elever inte klarar av sina studier?

Likgiltighet, osundhet eller uppgivenhet? Någontingi lynnet gör att det saknas kreativitet. Eventuell kreativitet stoppas sedan av dem som inte förmår att analysera och ge kreativiteten en chans!

Det fordras gemenskap och nytänkande för att få upp Ludvikas och många andra Dalakommuners kreativitetsnivå upp till den bättre halvan av Sveriges kommuner. I dag räcker det inte med att hänvisa till vad man gjorde på 30-talet.

OLAVI TIMONEN

Mer läsning

Annons