Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormöte i Cassels om "buset" "Dessa människor behöver vård"

Annons

- Vi vill att polisstationen i Grängesberg öppnas igen. Om man placerar två utredare på orten blir det möjligt för befolkningen att kunna gå in och tala med poliser, säger Kjell Stenberg drivande kraft inom socialdemokraterna i Grängesberg.

Förslaget aktualiseras med anledning av den senaste tidens turbulens på grund av husockupationer, diverse kriminella aktiviteter, riskabla bilkörningar och annat som stör idyllen i den forna gruvmetropolen.

Många grängesbor har fått nog och en tilltagande vrede gör sig gällande. Det har till och med antytts att så kallade medborgargarden kan vara på väg att bildas.

- Det blir ju hatstämningar när inte folk får ha sina grejor i fred. Inbrott och stölder har mer eller mindre satts i system samtidigt som sådant har låg prioritet hos polisen, säger Stenberg som kommer att kalla till ett öppet möte i Cassels donation inom en snar framtid.

- Det preliminära datumet blir onsdagen den 21 augusti och jag kommer att bjuda in representanter för polisen, brottsförebyggande rådet (BRÅ), individ- och familjeomsorgen och kriminalvården.

- Jag tänker också bjuda in kommunalrådet Roger Stål, s, från Ludvika och jag ska även ringa till länspolismästaren, fortsätter han.

Stenberg betonar allvaret i att berörda myndigheter verkligen tar ett samlat krafttag för att komma tillrätta med störningarna i Grängesberg med omnejd.

- Nu måste det hända något. De människor som har uppen-bara problem måste få vård. Vi måste hjälpa dem att komma tillbaka till ett normalt liv.

Samtidigt beklagar Stenberg att många vanliga grängesbor känner rädsla och oro.

- Vi måste kunna gå ut på kvällarna och kan inte fortsätta att acceptera det som händer. Personalen på Granliden törs inte längre gå via Källfallet för att det håller till folk i bodarna. Det får inte gå så långt att någon tar lagen i egna händer, säger Stenberg.

Mer läsning

Annons