Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stormöte för ungdomar

Annons

Tidningen berättade för en månad sedan om flickornas brev till kommunstyrelsen och kultur- och fritidsnämnden. De uppgav att de känner sig förvirrade, förnedrade och förbigångna, eftersom de inte fått information om besluten som har tagits om ungdomsrådet.

De undrade varför kommunstyrelsen avslutat arbetet med ungdomsrådet och de undrade om "deras pengar" är inkluderade i de 150 000 kronor som satsats på ett ungdomsdemokratiprojekt.

Sara Pärsson och Ida Bergman vill ha förklaringar av kommunledningen och bad därför om att bli inbjudna till ett möte.

Nu har kultur- och fritidsnämnden tagit upp skrivelsen och bjuder in Sara och Ida till ett sammanträffande för att förklara handläggningen av ärendet. Även kommunchefen Bertil Stoltz inbjuds till mötet, som ska hållas snarast möjligt.

Nästan samtidigt togs frågan upp i kommunstyrelsens allmänna utskott, som beslutade att bjuda in kommunens ungdomar till ett möte lördagen den 23 mars.

Avsikten med mötet är att kommunledningen ska få de ungas syn på ungdomsdemokrati/ungdomsråd. Plats för mötet är ännu inte beslutad.

Eftersom både kultur- och fritidsnämnden och allmänna utskottet tagit varsitt beslut är det möjligt att mötena samordnas.

Mer läsning

Annons