Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Storm i ett vattenglas"

Annons

I synnerhet eftersom det är någon annan som äger skrotet.

- Jag tänker fortsätta hävda att vi inte äger skräpet.

Teijo Rönnback ger därmed en klar antydan om att hans företag inte tänker städa upp i första taget. Markägarens ansvar är han visserligen inte omedveten om.

Men Rönnback anser att det inte är slutdiskuterat angående den skyldige, Benny Falk. Han hänvisar till de försök som gjorts att via Falks advokat förmå denne att ta reda på skrotet.

Teijo Rönnback nämner också att grannföretaget, Dalazink, har anledning att resonera om nedskräpningen.

Dalazinks vd, Ulf Seger, säger dock till NLT att hans företag inte har med saken att göra.

- Det enda är en gammal husvagn som tydligen någon av skrotföretagarna lämnat i skogen bakom våra lokaler. Men den upplever jag inte som ett problem och går lätt att flytta på med gaffeltruck.

Därmed bollas problematiken tillbaka till Teijo Rönnback. Att miljöskyddet utfärdat ett föreläggande bekommer honom dock inte alltför mycket.

- Det här är en storm i ett vattenglas. Men jag vill veta vad det är miljö- och byggnämnden vill ska tas bort.

- Jag får bjuda upp myndigheten så att vi får diskutera igenom saken.

Tilläggas kan att NLT kontaktat den senaste skrotföretagarens konkursförvaltare, advokaten Ulf Sandgren vid Advokatfirman Glimstedt i Falun.

Han klargör att konkursen är avslutad.

- De rivningsentreprenader som inte var klara vid konkursen är avklarade, och de tillgångar som fanns såldes och fordringarna täcktes.

Ulf Sandgren tillägger också att i och med att uppdraget som konkursförvaltare är avklarat så har han heller inte en aning om var Benny Falk finns i dag.

Kommunens ansvarige tjänsteman, tekniske chefen PO Dahlström säger till NLT, att kommunens ambition är att städningen ska vara avklarad före den sista oktober i år.

- Det var ju inte så mycket skräp på vår fastighet, det handlar bara om lite ytstädning.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons