Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storhetsvansinnets stad

Annons

I dag var jag på torget och tittade på en i särklass trevlig presentation av tre kommande dagars historiska begivenheter.

Det är klart att med ett sådant påbrå av storheter som presenterades där, och världsarv och traditioner att bevaka, får man kanske ha lite överseende med den totala bristen på känsla för vart de kommunala pengarna ska gå.

För inte så länge sedan talades det om att låna pengar till politikernas löner i storhetsvansinnets högborg stadshuset.

I dagsläget läggs pengar på paradgator och ombyggnader och evenemang. I stället för att skaffa parkeringsplatser i centrum, bygger man rondeller i EU- standard som ändå inte kommer att klara trafiken om några år.

Tack i alla fall för att FFF har dragit sig tillbaka och arrangerar musik, utan att blockera för allmänheten, och dessutom med ett namn som de kanske kan leva upp till. Musiken som musik är ju bra.

Men det behövs företag som kan producera något som kan säljas utanför området, för att få in friska pengar till Falun, när vi nu befinner oss i ett läge av kräftgång.

Underlätta för företag, framförallt små, stora är inte trogna. Underlätta för trafiken att nå och kunna parkera i centrum. Koncentrera företagsamheten till centrum, annars blir vi bara sovstad till Borlänge. Att locka ut företag från centrum åt olika håll och samtidigt leda trafiken förbi långt utanför stan gör bara att stan trillar ihop. Det har vi sett så många gånger nu.

Så kan man göra när en stad expanderar, inte när man går baklänges.

Kapten Hängtass

Mer läsning

Annons