Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storföretag köper Siljan Anläggning

Annons

Peab, ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag, har förvärvat samtliga aktier i privatägda Siljan Anläggning AB i Orsa.

- Förvärvet innebär att Peab förstärker på anläggningssidan i Mellansverige, säger Peabs vice vd, Mats O Paulsson.

Siljan Anläggning omsatte förra året cirka 75 miljoner kronor och har cirka 30 anställda.

- Siljan Anläggning har god kompetens och stor erfarenhet av anläggningsverksamhet i Dalarna, konstaterar Mats O Paulsson.

Koncernen Peab omsätter cirka 20 miljarder och har 11 000 anställda. Koncernens dotterbolag har kontor runt om i Sverige, Norge och Finland. Koncernkontoret ligger i Förslöv i Skåne.

Ägarbytet innebär inte några dramatiska förändringar för verksamheten i Orsa, anser Peab:s informationschef, Gösta Sjöström.

- Det som kommer att ske är att vi byter ut namnet Siljan Anläggning till Peab på kontoret på Born. I övrigt blir det inga större förändringar. Vi är enbart glada åt förvärvet och att vi lyckats förstärka verksamheten i Dalarna.

Tidigare ägare av Siljan Anläggning AB var Janne Arnesson, Dennis Fernström, Bengt Staffas och Arne Forsell.

- I Siljan Anläggning ingår en organisation med tjänstemän och anläggningsarbetare, medan maskinerna tillhör företaget Siljan Schakt, som jag äger ensam, förklarar Janne Arnesson.

Han ser också mycket positivt på framtiden och möjligheten att jobba tillsammans med Peab.

Tidigare var Peab en konkurrent, men deras köp av Siljan Anläggningar är en offensiv satsning, säger Janne Arnesson.

- Man kan säga att de köpt organisationen för att utveckla sin marknadsandel och att Siljan Schakt framöver blir en samarbetspartner som Peab köper tjänster av.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons