Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbygget försenas

Annons

30- talet personer fanns på plats i Missionskyrkan. Kommunens Christer Lundman förklarade att tidspressade projektörer och en överhettad byggmarknad var orsaken till förseningen med ombyggnaden av gamla brandstationen. Förhoppningsvis kommer bygget igång under hösten.

Någon tyckte att beslutsgången var "segare" än vad som till exempel gällt ishockeyhallen.

Lundman berättade att ombyggnaden av gamla brandstationen till aktivitetshus beräknas kosta åtta miljoner kronor. Leksandsbostäder står för bygget och kommunen hyr sedan den färdiga fastigheten till en kostnad av närmare miljonen kronor årligen. Till det kommer kostnaden för inventarier, cirka 800 000 kronor.

- Det är på tiden att det händer något för ungdomen nu, tyckte Peter Solomon. Det har dröjt för länge. Det är viktigt att ungdomen har någonstans att vara.

Kanske finns det sponsorer som kan gå in? Något som inte minst Christer Lundman välkomnade. Eller kanske det finns någon fond att söka pengar ur? En fråga ingen tänkt på.

Gula villan i Insjön och kaféet i Siljansnäs är välkommet för ungdomen.

Hur blir det med fylleriproblemet under Valborg, midsommar och skolavslut? Det framkom att skolavslutningarna fungerar hyfsat. Annat är det med Valborg och midsommar.

Familjecentrums Tomas Johanssons förslag fann gehör. Fulla ungdomar men det finns lika många fulla föräldrar. Johansson föreslog att trycka upp 50- talet t-tröjor till lika många ungdomar med texten "Stoppa vuxenfylleriet".

Visst händer det saker på ungdomsfronten. Närmast väntar ett par spännande Tjejdagar i mitten av nästa månad.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons