Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbråk om ICA-butiken

Annons

Men nu är det stor risk för att den nya ägaren hoppar av.

Orsaken är att föreningen kan komma att ställa mycket hårda krav på den nya innehavaren.

Bostadsrättsföreningen Apollo 2 har föreningsstämma i morgon, torsdag. På årsmötet ska en motion behandlas där en medlem kräver att åtgärder vidtas angående bullret från butikens kylkompressorer.

- Affärens kylkompressorer har under många år stört medlemmar på Skolgatan 13. Ljudet är mer störande än vad som kan accepteras i en bostad, skriver medlemmen.

Han kräver därför att stämman beslutar att bullerproblemen ska åtgärdas och bekostas av den nya tilltänkta ägaren av butiken.

- I annat fall ska han inte få starta affärsrörelse i lokalen. En privat affärsrörelse ska inte vara en ekonomisk belastning för medlemmarna. Vi ska inte tvingas att höja hyran för att hjälpa affären, heter det i motionen.

Motionen har enligt uppgift sänts ut till medlemmarna inför stämman. Dock inte till butikens ägare som också är medlemmar i bostadsrättsföreningen.

Butiksägarna Mohammed och Lena Kharchi är både upprörda och ledsna över det inträffade.

De konstaterar att mätningar över bullret har gjorts i huset och att kommunens miljöchef Göran Eriksson fastslagit att det inte är rimligt att kräva att affären lägger ned ännu mera pengar på att begränsa bullret.

- Det har varit affär i de här lokalerna sedan huset var nybyggt. För drygt tio år sedan byttes kompressorerna ut och för ett par år sedan bytte vi kylvätskan, berättar Lena Kharchi.

- I samband med att vi bytte ut kylvätskan gjordes även ytterligare isoleringsarbeten. Vi lade ut 150 000 kronor, säger Mohammed Kharchi.

NLT sökte under tisdagen förgäves bostadsrättsföreningens ordförande Bo Stenerhag. Detta för att dels få hans synpunkter på medlemmens motion, dels utförligare kommentarer kring ett brev som Stenerhag skickat till miljöchefen Göran Eriksson.

I brevet till miljöchefen konstateras det att om stämman röstar för motionen "innebär det ingen fortsättning av verksamheten och då blir det ett slut på kompressorbullret".

Vidare i brevet: "Då situationen är minst sagt komplicerad har styrelsen anlitat en advokat för att reda ut vem som har ansvar för vad när det gäller kompressorbullret."

Av brevet framgår det också att advokaten fått i uppgift att utreda om stämman har laglig rätt att fatta ett beslut i enlighet med motionen.

Lena och Mohammed Kharchi:

- Medlemmarna i föreningen måste förstå att affärsägaren inte har råd att göra något mer åt kylkompressorerna. Ställs det sådana krav läggs affären ner den 30 november.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons