Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora tipspengar skulle stoppa tjuvjägarna

Annons

Efter debatten om landets vargar så är det enkelt att konstatera att det fattas inbjudna personer som lever utanför jägarkår och förståsigpåare. Det är ofta samma debatterande folk med. Det framkommer egentligen inget nytt mellan vargkramare och varghatare.

Det är fortfarande de som bör gå i terapi för sina obearbetade rädslor och sturska inställning till svenska folkets fridlysta vargstam. Naturligtvis är de flesta hundägare omsorgsfulla mot sina vänner och vill inte släppa in dem i vargreviren.

Jag känner ett flertal som endast släpper ut och cyklar med sin vän strax före älgjakten. I övrigt står hunden i en stålnätskonstruktion och matas året om. Som tur är så tas avföringen bort emellanåt.

Jag känner riktiga jägare som vårdar både sin familj, sig själv och hunden. Av naturlig anledning är de rädda för att uttala sig bestämt för en kraftfull och naturlig vargstam, trots att det är deras innersta önskan.

En förhoppning är att få upp vargstammen till lagstadgad nivå, för att sedan med laglig jakt hålla stammen i ett önskvärt skick. Här kommer den äkta jägaren in och chansen till jakt med värdighet från två håll.

Angående den påstådda tjuvjakten så finns det flera metoder att lösa detta.

Ett sätt är att införa stora tips-pengar, för just pengar gör folk hänsynslösa och de förråder även tjuvjagande vänner om summan är nog hög. Observera att det är viktigt att staten med övriga i debatten lyssnar på skogskommunernas folk, jägare, fiskare, bärplockare, sommarstugeägare.

Flugfiskare

Mer läsning

Annons