Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora småstjärnor i Säfsen

Annons

Kvällen inleddes med sången, Vi är barn fyllda av glädje. Sångens text stämde väl med överens med deltagarna, vilket både syntes i deras glittrande ögon och hördes i deras sång. Publiken fick sedan njuta av en rik blandning av barnsånger, alltifrån Gullan Bornemarks Min kära lilla ponny till Elvislåten Can't help falling in love, som för övrigt var den enda vuxenmelodin som hördes under aftonen. Även en egenkomponerad sång, Vill du ha blommor av mig, framfördes under aftonen av Sandra Hagling.

Endast namnet småstjärnorna var hämtat från det kända tv-programmet men till skillnad från det sjöng alla Säfsnäs småstjärnor själva, repertoaren bestod av barnsånger som verkligen passade klara och späda stämmor. Barnen hade dock själva valt vilka melodier de skulle sjunga. Imponerande var verkligen att det var så många barn som ville och vågade sjunga.

Bakom en sådan här lyckad förställning ligger mycket träning och en engagerad körledare som Ann-Christine Resare. Deltagarna var till och med säkra med mikrofonen och barnen höll den stadigt och på rätt avstånd från munnen.

Störst stjärnor denna kväll var nog de allra minsta sångerskorna, Vanja Rapp och Isabell Nordahl som bara är drygt fyra år gamla. Alldeles lysande sjöng de Blinka lilla stjärna för en förtjusad publik.

Kvällen avslutades med sången Om barn inte får sjunga för Gud börjar stenarna ropa. I det avseendet är det verkligen tyst i Säfsen, inte ett knyst hörs från stenarna för där får, kan och vill barnen sjunga för alla.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons