Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Skedvi utklassade Falun i Vi i Femman

Annons

Klass 5A från Kyrkbyns skola, Stora Skedvi, vann överlägset över 5A, Främbyskolan, Falun, i gårdagens deltävling av Vi i Femman. Påhejade av klasskamraterna svarade Kyrkbyns representanter snabbt och rätt på de flesta frågorna.

På slutfrågan som kunde ge mellan ett och fem poäng ledde de med så pass många poäng att de kunde lägga sig på behagliga tvåpoängsnivån: I vilket land är Aten huvudstad? Grekland kom svaret utan tveksamheter.

För Främbyskolan gällde det att våga för att vinna, de valde fem poängsnivån: Vad hette den ryska staden S:t Petersburg förr? Leningrad var svaret, som de tyvärr inte kunde.

Slutresultatet blev 19-7 till Kyrkbyns skola.

Åtalad för att

ha sparkat vakt

BORLÄNGE/LUDVIKA. En 17-årig yngling från en by utanför Borlänge åtalades i går för våld mot tjänsteman. Det var när en väktare på Coop Konsum i Ludvika skulle ingripa mot en snattare som 17-åringen ska ha kommit till undsättning och sparkat väktaren på armen. 17-åringen förnekar detta. Händelsen ska ha ägt rum den 13 oktober förra året.

Körde mot rött

BORLÄNGE. Den 1 januari körde en 35-årig man från Borlänge mot rött ljus på Hagavägen i Borlänge. Han saknar dessutom körkort och har tidigare dömts för olovlig körning. Han åtalades i går för grov olovlig körning och för att ha kört mot rött ljus. Han har erkänt båda brotten.

Två män åtalas

BORLÄNGE. Den 24 maj 2001 ska två män ha gett sig på två andra personer på Stationsgatan i Borlänge. En 32-årig man ska ha misshandlat först den ena mannen och sedan den andre med flera slag och sparkar mot kroppen och huvudet. Hans 27-årige kamrat ska sedan ha tagit mobiltelefonen från den ena mannen. Båda förnekar brott, men 27-åringen medger att han tagit telefonen. De åtalas för misshandel respektive stöld. 32-åringen åtalas dessutom för att ha burit kniv på allmän plats.

30-åring åtalas

för narkotikainnehav

BORLÄNGE. En 30-årig man från Borlänge åtalades i går för ringa narkotikabrott. Han ska den 10 november förra året ha haft 4,76 gram cannabis på sig. Detta erkände han till en början, men har sedan ändrat sig.

Mer läsning

Annons