Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora problem i vintertrafiken

Annons

Han är en i raden av Grängesbor som hört av sig till tidningen med svidande kritik mot ortens vägförening. Enligt de klagande är vägar, gator och även vissa trottoarer fulla av is och snö och körbanorna är i förekommande fall spåriga så till den milda grad.

- De klarar inte av att det blev en riktig vinter och även om de är blacka och inte har pengar måste det här ordnas på något vis. De vägar som kommunen sköter om är det däremot inget större fel på. Nu är jag förbannad, fortsätter Damberg som själv kört plogbil i 40 år och vet hur det ska vara.

Bengt Andersson, ordförande i styrelsen för Grängesbergs vägföreningen, har förståelse för att folk är arga och klagar. Han lovar att föreningen ska göra så gott den kan för att framkomligheten ska bli bättre.

- Jag har också haft flera påringningar. Hela fredagen hade vi tre fordon ute men det tar extra lång tid för att det frös på under natten. Jag vet också att det är spårigt och väldigt svårt att köra. Nu måste vi ta ut en vägskrapa som river upp isen, säger ordföranden som lovar att problemen ska avhjälpas så snabbt som möjligt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons