Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora planer inför morgondagens bygdetrav

Annons

Västerdala travsällskap arrangerar i morgon, onsdag, sitt årliga bygdetrav på banan i Malungsfors. Och lagom till den stora begivenheten presenteras planerna på ett omfattande samarbete med ett antal småbanor i Värmland.

- Vi ska försöka bilda en bygdetravcirkel. Det finns mycket att vinna på att samarbeta, säger Västerdalarnas travsällskaps Gunnar "GP" Persson.

Cirkeln kan bli verklighet nästa år. Utformandet är i stöpsleven men det lutar åt en serie där travarna samlar poäng på de olika banorna.

- Det finns många hästar som behöver komma ut och känna miljön och då är bygdetrav perfekt. Det kan bli riktigt lyckat, säger "GP".

Bland de värmländska bygdebanor som är intresserade märks Ransäter, Sunne och Uddeholm. Travfantasterna i Torsby lär också komma med men då arrangera sina lopp på annan ort. Det finns ingen bana i Torsby utan sällskapet där har enbart kört istrav.

Samarbetet över Värmlandsgränsen är naturligt och många värmlänningar har också gästat Malungsfors under åren.

En och annan elittränare kan förväntas medverka. Leif Witasp, Åke Sundberg och "Kutting" har aviserat deltagande.

- Leif Witasp kanske får förhinder men hans dotter Kajsa skulle komma, berättar "GP".

Och Kajsa Frick är ju inget oävet sulkynamn det heller.

I onsdagens tävlingar blir det sju lopp; två för ponnyer, två för varmblod och tre för kallblod. Nytt i år är att montéloppen är borta. Grundreglerna är att en häst inte får starta i två olika lopp på så kort tid. Många hästägare måste då välja om hästen ska ställa upp i ett sulky eller ett montélopp. Och eftersom loppen kunde bli för tunna valdes montén bort.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons