Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora och små i årets Harnässpel

Annons

Aktiviteterna inleddes redan på fredagen för att kulminera under lördagen. Hela området kring sommarhemmet Harnäsgården togs i anspråk och det hela fick snabbt karaktären av folkfest.

Målsättningen med Harnässpelen, som är avsedda att bli en årligen återkommande tradition, är att både elever och föräldrar ska få tillfälle att bekanta sig med varandra under trevliga former. Ytterst handlar det enligt Ehn om att förebygga riskerna för att eleverna börjar bruka alkohol och droger när de blir något äldre.

- Vi försöker hjälpa skolan att bygga upp ett nätverk mot droger, berättade han när tidningens medarbetare träffade honom i vimlet.

- Inom Högbergskyrkans ungdomssektion tycker vi att man ska jobba gentemot ungdomarna i bygden. Det är viktigt att vi går in och stöttar eleverna redan när de går på mellanstadiet. Kommer man snett när man går in i högstadiet kan det vara kört, fortsatte Ehn.

I sammanhanget påminde han också om möjligheten att inom ramen för RIA-verksamheten hjälpa äldre tjejer och killar som lider av missbruksproblem.

För övrigt kan han avslöja att Harnässpelen snart ska breddas för att även omfatta elever i årskurs fem och sex vilket innebär att nätverket kommer att täcka hela mellanstadiet. En stor fördel är att alla eller de flesta därmed känner varandra när de senare blir kamrater på högstadiet respektive gymnasieskolan.

Ehn var hela tiden strängt engagerad i ledningen för de olika programpunkterna och självklart var det också han som tjänstgjorde vid mikrofonen under de spännande fotbollsmatcher som utspelade sig på planen.

Lagen från de olika skolorna var ordentligt påhejade och kämpade väl.

Under spelets gång förekom samtidigt servering av korv, såväl kokt som grillad, i sluttningen vid Övre Hillens strand. Där kunde man också köpa grillade hamburgare till en billig penning. All behållning kommer eleverna till godo och för flera klasser blev det en hygglig slant som hjälp till planerade skolresor.

Medverkade gjorde också konstnärinnan Britt Åhgren, ledare för gruppen Bildbarnen i Högbergskyrkan.

Inne i Harnäsgården målades bland annat många färgsprakande plakat som användes i hejarklackarna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons