Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora kåkar till salu

Annons

- Det är en stor tomt och mycket av den är inte till någon nytta. Därför känns det rätt att stycka tomten för exploatering, säger Sture Björk på Stora Enso.

Det handlar alltså om området närmast Mäster Jons gränd. Det skulle innebära att Stora Enso gör sig av med bostadshus, bland annat det gröna huset, samt ett stort garage och några mindre hus.

- När allt är klart skulle jag gissa att det går att bygga fem bostadshus på tomten förutom de två bostadshus som redan finns där, säger Sture Björk.

- Men vi har inte gjort några större säljansträngningar, utan bara lämnat in en ansökan till lantmäteriet.

På lantmäterikontoret i Borlänge berättar Ulf Löfgren att det handlar om att upphäva en gammal stadsplan från 1943 som säger att det bara ska få finnas en tomt i det aktuella området.

- Men nu har vi fått i uppdrag av byggnadsnämnden i Falun att upphäva tomtindelningen och göra det möjligt att stycka tomten, säger Ulf Löfgren.

I maj beräknas det arbetet vara klart.

Mats Reuterborg på stadsbyggnadskontoret i Falu kommun berättar att det kan bli aktuellt för kommunantikvarien Sven Olsson att titta på tomten innan man gör några förändringar i området.

Samtidigt har det funnits planer på att öppna Mäster Jons gränd för biltrafik. Men Mats Reuterborg menar att man först ska se hur den framtida Grycksbobanan kommer att påverka området innan det är dags att titta på frågan om biltrafik i gränden.

När det gäller själva disponentbostaden så har Stora Enso inga planer på att göra sig av med den.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons