Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora, dreglande bestar

Annons

De så kallade vargkramarna är inget annat än en liten grupp hänsynslösa terrorister som med alla medel försöker göra livet surt för landsbygdsbefolkningen.

Här finns ingen vildmark men här finns gårdar och samhällen, finnmarksboställen med året runtboende, fritidsboställen, levande fäbodar med mera överallt i skogarna.

Här finns småbarn och tamdjur som vi är mycket rädda om så någon plats för era stora dreglande bestar finns naturligtvis inte här. Det ska ni ha fullkomligt klart för er.

Många boende på landsbygden är uppgivna, känner vanmakt och mår dåligt. Någon respekt och hänsyn till dessa människor tas inte av sådana marodörer.

Syndfrihetslära?

Tre ungdomar från Falun håller biskopen i vårt stift uppdaterad om vad som händer i unga människors verklighet i dag. Ett i sanning lovvärt och gott initiativ. Vad som gör mig häpen är dock uttalandena att tjejerna sägs vara överens med biskopen om "att det inte riktigt finns någon synd."

Antingen föreligger väl något skrivfel i texten eller också har stiftets biskop en högst betänklig teologi ifråga om bibelns syndbegrepp.

Ingen torde kunna beskylla mig för fundamentalism om jag till exempel säger att den som säger sig vara utan synd är en lögnare, en sats direkt tagen ur bibeln. Bland många andra.

Tyvärr är sångens ord verklighet: "Här på denna jorden är synden med i allt och ger åt allt det sköna en främmande gestalt."

LANSBACK

Mer läsning

Annons