Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor scoutsatsning i Grängesberg

Annons

Det är kul att vara scout. Med detta budskap åker Marie Tallberg från Svenska Scoutförbundet runt i Dalarna för att besöka skolklasser och föräldrar.

Lördagen den 14 februari är det Grängesbergs tur. Alla elever i årskurs 2, 3 och 4 har bjudits in tillsammans med sina föräldrar till en "prova på scouting-dag". Samling sker under förmiddagen vid kyrkan i Grängesberg där scouterna har sin lokal

Svenska Scoutförbundet och Dalarnas Scoutdistrikt har under detta verksamhetsår ett projekt där Marie Tallberg jobbar som utvecklingskonsulent.

- Scoutkåren i Grängesberg startades för bara två år sedan och är inte så känd på orten ännu. Därför är det extra viktigt med en rekryteringssatsning som denna så att alla barn och vuxna vet att det finns scouter i samhället, säger Marie Tallberg.

På programmet för lördagen står bland annat tipspromenad, hantverk, korvgrillning, lek och andra aktiviteter som barnen får prova på.

Samtidigt får föräldrarna information om de grunder och metoder scoutprogrammet bygger på. I scouterna jobbar man i patruller, arbetssättet är "lära genom att göra" och verksamheten bedrivs utomhus i form av friluftsliv.

- Många anser att man sitter inne alldeles för mycket i dagens samhälle och att alla behöver få komma ut och göra roliga och spännande äventyr tillsammans. I detta sammanhang är scouternas program oslagbara, hävdar Marie Tallberg.

Mer läsning

Annons