Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor sällhet på Kyrkbacken

Annons

Som vanligt var lokalen välfylld och stämningen hög när entusiasterna AnnaGreta Åsfeldt och Kerstin Wallin hälsade välkommen till en av årets stora händelser för arrangörer och deltagare.

Vid det här laget har teamet Åsfeldt /Wallin samlat intresserade deltagare till de här träffarna i nära 20 år.

- Vi har faktiskt bedrivit den här formen av gemenskap sedan 1985, berättar Åsfeldt. Visst har det varit slitsamt emellanåt och man har tänkt mer än en gång att sätta sig ner och ta det lugnt, låta andra ta över, men så fort man fört saken på tal har deltagarna opponerat sig och man har fått kraft att fortsätta. Klart att uppskattningen har varit inspirerande, säger hon.

I samma andetag erkänner hon villigt att arbetsbördan har mildrats med åren tack vare skickliga och energiska medarbetare.

Försäljningarna vår och höst är de stora evenemangen för "Vännerna", vilket den sprängfyllda lokalen ger tydliga indikationer på.

Det är försäljningarna, med alster av många givmilda och generösa medarbetare, som driver verksamheten vidare rent ekonomiskt, berättar hon. Det brukar komma in 8-9 000 av den här aktivitet.

- I fjol fick vi in över 10 000, vilket var nytt rekord, säger AnnaGreta Åsfeldt innan hon återvänder till arrangörsplikterna.

Den här eftermiddagen hade hon, som vanligt, god hjälp med trivselinslagen av sånger och musikanter från Östansbo PRO under Sally Normans ledning och med Karl-Erik Engström och Hugo Berg som spelmän.

Det har aldrig varit problem att få tag på underhållare till

den månatliga träffarna på Kyrkbacken.

Inte sällan är det Östansbogänget och Pausfåglarna som svarar för den detaljen.

- Den står nästan i kö för att få vara med oss och många gånger har de uttryckt sin glädje över att få vara med, säger AnnaGretha Åsfeldt, en entusiast som förhoppningsvis har energi att bedriva den trivsamma verksamheten ännu många år.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons