Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor rusning till Tjejruset

Annons

- Första året hade vi 300 deltagare. I fjol var det 2 495 startande, i år siktar vi på att komma upp i 3 000 deltagare, säger tävlingsledaren Björn Lindgren.

- Det har redan börjat strömma in anmälningar, trots att vi ännu inte skickat ut anmälningsblanketter, berättar Björn Lindgren.

Det stora intresset för motionsloppet medför att arrangören Falu IK tvingas flytta starten.

- Startplatsen utanför skidstadion räcker inte till längre. Det har blivit för trång helt enkelt, därför flyttar vi in starten till skidstadion och har både start och mål inne på skidstadion.

- Det innebär att motionärerna nu får springa en slinga inne på skidstadion, innan det bär iväg ut genom de stora grindarna vid själva insläppet till riksskidstadion, berättar Björn Lindgren.

- Vi räknar med att det blir mindre trängsel i starten. I övrigt blir banan densamma som tidigare år.

- Nästa år kanske vi tvingas ändra bansträckningen igen när den nya infarten till Lugnet står klar, säger Björn Lindgren.

Men först gäller det årets motionslopp om drygt fem veckor.

Förra året kom Ingmari Nilsson från Falun, känd som duktig maratonlöpare från Hässelby, först i mål. Året innan segrade Anna-Karin Strömstedt från Vansbro.

Vem som får ta emot segerkransen av årets kransmas Adam Steen återstår att se.

- Tjejruset är ingen tävling utan ett rent motionslopp, där man själv bestämmer sin takt. Jag tycker att alla deltagare är vinnare, säger Björn Lindgren, eldsjälen i Falu IK, som har en tuff period framför sig att fixa ett nytt deltagarrekord till Tjejruset.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons