Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor optimism på socialen

Annons

Den 20 januari började Lena Flodman jobba som socialsekreterare, hon är nyutbildad. Sist anställd är Malou Larsson som började som IFO-chef den 3 februari. Malou som kommer från Malung har arbetat där i 13 år, de senaste tio åren som chef för individ- och familjeomsorgen.

- Arbetet i Vansbro är en ny utmaning, säger Malou.

Från Malung kommer också Britt-Marie Danielsson. I somras var hon klar med sin socionomutbildning i Örebro och hon fick arbete här i Vansbro. Britt-Marie hade dessförinnan praktiserat och arbetat som timanställd här.

- Jag ville inte arbeta i Malung där jag bor och känner folk, förklarar Britt-Marie.

Full styrka betyder sju personer på individ- och familjeomsorgen. Föutom IFO-chefen Malou Larsson är det socialsekreterarna Britt-Marie Danielsson, Eva Thorslund och Lena Flodman, handläggarna av ekonomiskt bistånd Margareta Jansson och Britt Enström samt receptionisten Agneta Eriksson.

Eva Thorslund kom till Vansbro från Älvdalen i december 2001. Margareta Jansson har arbetat i Vansbro sedan 1971.

Den här styrkan på sju personer kan plussas på med Lukas Löfstrand, Malung, som utbildar sig till socionom i Örebro och arbetar på timtid i Vansbro.

Till den sociala verksamheten hör också alkoholrådgivaren Kenneth Karlsson, Malin Jonsson på ungdomsmottagningen och konsumentrådgivaren Rigmor Engman.

Bristen på personal förut har medfört att de som varit kvar haft en tung arbetsbörda, även om Margareta Jansson härdat ut i närmare 32 år.

- Vår målsättning är att vi ska få en bra arbetsmiljö med en acceptabel arbetsbelastning, säger Liselotte.

IFO:s nystart innebär att de ska satsa mer på förebyggande arbete med barn och undgomar samt med missbrukare.

- Vi ska försöka ta hand om barn- och ungdomar med särskilda behov här hemma istället för att skicka dem till institutioner.

En del i det här arbetet är Familjecentrum där IFO, skolan, kyrkan samt barn- och mödravårdscentralen samarbetar.

- Det känns väldigt bra, säger Liselotte Hesseborn. Hon har varit socialchef sedan 1 januari 2002. Dessförinnan var hon vård- och omsorgschef.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons