Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stor-OK" väcker känslor

Annons

Thomas Eriksson, butikschef i Grangärde, berättar att det bland de församlade fanns de som påminde om hur det gick när Grangärde kommun gick upp i Ludvika för drygt 30 år sedan.

Vissa äldre OK-medlemmar i Grangärdebygden anser än i dag att det var ett misstag och att Grangärde skulle ha mått bättre av att fortsätta som egen kommun. Nu befaras en upprepning när OK i Grangärde-Sunnansjö går samman med Ludvikadistriktet.

För en sammanslagning lär det bli. En majoritet av de 20-talet medlemmar som närvarade vid stämman i Nyhammars Folkets hus röstade nämligen för fusionen.

-Jag kan säga att åtminstone hälften röstade ja. Sedan var det några som röstade nej och några som inte röstade alls, upplyser Thomas Eriksson.

Han förmodar att det nya större distriktet för hela Västerbergslagen är ett faktum från den 1 januari 2005.

- En fördel med ett större distrikt med fler medlemmar är att distriktets möjligheter att påverka olika frågor ökar.

I övrigt meddelades på stämman att försäljningen ökade med 3,1 procent under 2003 och att återbäringen blir oförändrat 2,5 procent.

- I Grangärde sålde vi för 23,1 miljoner kronor medan försäljningen vid automatstationen i Sunnansjö uppgick till ungefär sju miljoner kronor. Av försäljningen i Grangärde svarade drivmedel för 13 miljoner.

Eriksson upplyser vidare att det på Grangärdemacken såldes 1 278 494 liter bensin i fjol och i Sunnansjö 768 154 liter. Vad gäller diesel, som bara säljs i Grangärde, så såldes 335 972 liter. Diesel ökade med hela 20,8 procent

-Bensinförsäljningen ligger i stort sett stilla jämfört med 2002. Det som ökar är bland annat tillbehör och varugrupp servering. Under 2003 såldes korv med mera för 306 000 vilket var en ökning med 7,2 procent.

Slutligen kan nämnas att stämmans deltagare informerades om att OK planerar att investera i större tak över stationen i Sunnansjö. En fråga gällde om det kan bli någon automattvätt i Grangärde.

- Vi har haft uppe det tidigare år och då fått beskedet att kundunderlaget är för litet, berättar Thomas Eriksson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons