Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor närradio- satsning under Flovicku

Annons

För närradions medarbetare betyder den nya utrustningen att de kan gå omkring bland människorna som besöker Flovicku, och göra intervjuer på plats. De blir inte låsta vid studion.

- Vi kommer att mingla på marknadsgatan och intervjua besökare och vi ska vara med under hela lördagskvällen på parken, säger Sigvard Moberg, ordförande i Gagnefs Närradioförening.

Det är fjärde året i rad som han och hans fru Margareta sänder från Flovicku och i år har de hjälp av en rad duktiga radiomänniskor som ska beblanda sig med besökarna.

Närradion sänder från klockan 12 på onsdagen till klockan 20 på söndagen och de ska försöka bevaka de flesta evenemangen, bland annat Land Rover-träffen och sångvandringen Sång genom livet. Dessutom sänds en del program från studion, och flera gäster är inbjudna.

- Vi kommer bland annat att ha ett program om Strandbacken, från den första kofesten i parken 1954 och fram till i dag, berättar Sigvard Moberg. Dessutom kommer Anders Jonsson och Hjalmar Pettersson att berätta om Flen och Lövsjön på Floda finnmark.

Musik kommer förstås också att spelas under helgen och det är möjligt för Flovickubesökarna att gå förbi närradions trailer och önska låtar.

Sändningarna under Flovicku sker i samarbete med NVB radio - Nedre Västerdalarnas bysamverkan intresseförening.

VICTORIA ERIKSSON

Mer läsning

Annons