Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor musik av små musiker

Annons

Totalt 18 barn och ungdomar mellan sju och 15 år medverkade i söndagskvällens konsert i Floda kyrka.

De studerar vid musikskolan Lilla akademien och Adolf Fredriks musikskola i Stockholm. Båda utbildningarna är mycket kvalificerade och kända via bland annat tv. Lilla akademien är en direkt yrkesförberedande grundskola, Skandinaviens enda i sitt slag och jämförbar med Svenska balettskolan.

Konserten hade tillkommit på initiativ av musikerna Matts Arnberg och Anna-Karin Jobs Arnberg samt Inger Sandin Thorell och Bo-Gustaf Thorell. Deras och deras vänners barn medverkade och framförde på bland annat cello, trumpet och piano främst klassisk musik av Händel, Chopin med flera.

Inger Sandin Thorell var konferencier och fungerade också som ackompanjatör åt sångsolisten och 13-åringen Amanda Liljefors, som framförde Nils Söderströms Jungfru Maria.

Under det närmare 90 minuter långa programmet framträdde även en jazzkvartett. Tolvårige Arvid Emilsson, son till Anders Emilsson, var violinsolist i en irländsk dans som han själv arrangerat för stråkkvartett.

Huvudackompanjatör under kvällen var Per Rundberg, yrkesverksam i Salzburg och under lördagskvällens bejublade kyrkokonsert solist i Mozarts 12:e pianokonsert.

Många av de unga musikerna svarade för överraskande goda prestationer -ett resultat av nedärvd musikalitet och en gedigen utbildning.

Förhoppningsvis blir det en ny Liten Kofestkonsert i samband med nästa års komidsommarfirande.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons