Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor framgång för centern i Vansbro

Annons

Centern är den stora vinnaren i valet, men det blir ändå fortsatt socialdemokratiskt styre i Vansbro.

Styrkeförhållandet mellan de två blocken blev oförändrat, med ett mandats övervikt för socialdemokrater och vänsterpartister. Vänstern har visserligen minskat och tappar en plats i kommunfullmäktige, men den tar (s) hand om.

På den borgeliga sidan har centern gjort ett bra val som gett två nya mandat. Med nio platser i kommunfullmäktige är centern näst största parti och lika stora som de övriga borgerliga partierna och miljöpartiet tillsammans.

Folkpartiet som nog haft draghjälp av Leijonborgeffekten ökar med ett mandat. Moderaterna tappar två mandat. En liten överraskning är det nog att krist- demokraterna tappat ett mandat, i förhandsspekulationerna har många räknat med att de skulle öka och ta upp striden med centern om största borgerliga partiet.

-Jag är nöjd med centerns valresultat men inte med de andra borgerliga partiernas, sa Elisabeth Lindén Brandt som är första namn på centerlistan.

-Vi får ta en diskussion med de olika partierna, sa socialdemokraten Gunnar Magnusson. Det mesta tyder dock på att han får fortsätta som kommunalråd ytterligare en period.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons