Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor förstämning bland Björsjöborna

Annons

– Min teori är att det handlar om en så kallad ”uppgörelse” i den undre världen. Kroppen har säkerligen forslats hit från en annan plats.
Johnny Finnström i Björsjö bor endast fyra kilometer från fyndplatsen. Han är liksom de flesta av de cirka 250 övriga invånarna i byn skakad och chockad över vad som har inträffat.
– Våldet kommer allt närmare oss på landet. Det känns väldigt jobbigt och jag hoppas verkligen att polisen snabbt klarar upp brottet.
Senast under måndagen passerade Finnström platsen där kroppen och den utbrända bilen anträffades.
– Jag såg avspärrningarna och en bil. I det läget kunde man aldrig ens i sin vildaste fantasi tänka sig att ett mord hade begåtts mitt ut i skogen.
När Finnström senare under dagen hörde på lokalradion att en död man hade anträffats i Södra Dalarna började han att lägga samman pusslet.
– Man kände hur det kröp i hela kroppen. Det var liksom svårt att fatta att det var sant.
Karl-Filip och Yvonne Kvarnström hade ingen aning om att en mördad person hade anträffats efter Björsjövägen.
– Jag hörde på Dalaradion att en person hade hittats i Södra Dalarna. Att det var i närheten av Björsjö kom som en chock.
Dan Pettersson pendlar dagligen mellan Björsjö och sitt arbete i Smedjebacken.
– Jag var ledig torsdag och fredag men hade en bil funnits på platsen hade jag garanterat lagt märke till denna.
– Det skulle säkerligen alla ha gjort som passerade området. Fanns det ingen bil där under torsdagen måste den ha kommit senare under kvällen eller natten till fredag, hävdar Pettersson.

Har du någon teori om vad som kan ha hänt?
– Man blir chockad och undrar naturligtvis vad det är som händer i samhället. Jag vill dock inte spekulera i vad som kan ha hänt.
Det stora samtalsämnet i Björsjö är naturligtvis det fruktansvärda som hänt i deras närhet.
– Det kommer att vara mycket dämpat i alla hus den närmaste tiden. Man får liksom en otäck känsla i kroppen när våldet kommer så nära, avrundar Johnny Finnström.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons