Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor del gick till förening

Annons

Hon är skyldig fonden ett miljonskadestånd. Men en stor del av pengarna, nära 300 000 kronor, stannade inte på kvinnans konto.

De gick vidare till en idrottsförening.

- Vi kommer att ta en diskussion med idrottsföreningen om vem som ska återbetala pengarna, säger Per Borgblad, kvinnans advokat.

Kvinnan som dömts för förskingring ur Domnarvets arbetares sjukfond var från år 2002 kassör i en idrottsförening i Borlänge.

Under 2003 gjorde hon sammanlagt 19 överföringar via internetbanken från fonden till sitt eget privatkonto. Huvuddelen av pengarna, drygt 300 000 kronor, förde hon sedan vidare till idrottsföreningens konto.

Under rättegången framkom att hon även betalade ett antal räkningar för idrottsföreningen via sitt privatkonto, efter att ha fört över pengar från fonden. Bland annat rörde det sig om skatter.

Kvinnan, som i rätten förklarat att överföringarna var rena misstag, förde också tillbaka pengar från idrottsföreningen till fonden.

Sammanlagt handlar det om dryga 60 000 kronor. "Det var när jag upptäckte mina misstag" förklarade hon i rätten.

Återstår gör dock runt 230 000, som inte återbetalades.

- Om det kommer in så mycket pengar i en idrottsförening tycker jag att någon borde ha reagerat, säger Per Borgblad, kvinnans advokat.

Han kommer nu att ta en diskussion med föreningen, rörande återbetalning till fonden.

Kommer det att bli aktuellt att föra en process mot föreningen?

- Det är för tidigt att säga. Jag tycker i alla fall att det bör föras en dialog, säger Per Borgblad, som under rättegången påpekade att fonden under den aktuella tiden var idrottsföreningens största sponsor.

Men riktigt så ser man det inte i idrottsföreningen. Där har en intern revision genomförts och något överskott motsvarade de pengar som genom fonden ska ha kommit föreningen tillgodo kan man inte se.

- Nej. Och hade så mycket pengar stannat hos oss hade vi naturligtvis märkt det. Vi hade och har fortfarande en svag ekonomi, säger föreningens ordförande.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons