Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor dag för små stjärnor

Annons

Helt nya tävlingar och en flickfavorit från Daldansen.

Det var upplagt för succé när Christer Kärvemo ställde till med stjärngala i Vasaaulan.

- Jag tror vi har fått in minst 400 röstsedlar i kväll, vilket ös! sade den nöjde arrangören.

Småstjärnorna med barn som mimar till kända artister, har nästan blivit en institution i Hedemora. Men i år hade Christer Kärvemo utökat programmet, med ett annat tv4-koncept: Super trouper, där man faktiskt måste sjunga sitt bidrag själv.

Lördagens gästartist var också känd från tv, eftersom han har deltagit i Lilla schlagerfesten. Han heter Felix Hvit och uppträdde under Daldansen i somras. För många tjejer i publiken, blev det ett kärt återseende i Vasaskolan.

Felix fick skriva autografer på deras armar, han blev fotograferad av deras mobiltelefoner och ville aldrig gå av scenen. Så fort han var på väg ut, skrek tjejerna i bänkarna.

Men de som var där för att tävla, fick också stora ovationer. Det fanns ingen jury på plats, utan publiken var enväldig domare.

Finalisterna i Super trouper bestod av två Carolor och en Shirley Clamp. Det var jämnt, men Carola nummer ett, Frida Josefsson, segrade till slut med Främling.

Bland småstjärnorna var det kopior av Miio, Dj Ötzy och Lena Philipsson som gjorde upp om förstapriset. Alva Rappendahls inlevelsefulla show med mikrofonstativet i Lena Philipssons Det gör ont, gav henne vinst. Men det var faktiskt en tävling till. Gissa introt, tagen från tv-succén Så ska det låta.

Jublet visste inga gränser när vinnarna hette Klara Lehtosaari och - Felix Hvit.

Resultat:

Super trouper: 1) Frida Josefsson - Främling, 2) Caroline Morelius - Fångad av en stormvind. 3) Matilda Rylander - Att älska dig

Småstjärnorna: 1) Alva Rappendahl - Det gör ont, 2) Isabelle Andersson, Linnéa Arvidsson, Ida Larsson - Do whah diddy, 3) Ebba Hjort, Felicia Gustavsson, Hannes Ronsten, Alexander Janbjer - När vi två blir en.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons