Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor bostadsbrist

Annons

Det kommunala bolaget Rättviksbostäder AB verkar få ett miljonöverskott för 2005.

- Nettoresultatet pekar mot två miljoner i överskott. Men detta är innan avskrivningar för förluster som väntas för hyresfastigheter i Furudal. Det kan alltså bli ett annat resultat. I vilket fall som helst blir det ändå ett positivt resultat, säger Björn Guström.

I stort sett alla bolagets 466 lägenheter i kommunen är uthyrda. Marknaden i kommunen är överhettad. Undantaget är Furudal, där Rättviksbostäder har ett tiotal outhyrda lägenheter.

Störst brist på lägenheter råder i Rättviks samhälle. För att minska efterfrågan planerar Rättviksbostäder att bygga en ny hyresfastighet med 15 lägenheter i kvarterat Mangeln.

- Tanken har varit att bygget skulle inledas redan nu i februari. Nu är den planerade byggstarten försenad till i maj, säger Guström.

Orsaken till förseningen är att de byggansvariga upptäckt att Enåns lopp tidigare har passerat över den planerade byggtomen. Det framgår av gamla kartor.

- Detta faktum betyder att vi måste genomföra en grundlig markundersökning innan vi bygger. Det påverkar inte själva byggplanerna, men eventuellt kan vi tvingas påla marken för att få en tillräckligt stabil grund, säger Guström.

Till julen 2006 beräknas den nya hyresfastigheten stå klar för inflyttning.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons