Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor befolkningsökning i Grangärde församling

Annons

Befolkningsstatistiken från Statistiska centralbyrån, SCB, visar återigen blandat positiva och negativa siffror för Västerbergslagen.
Trevligast läsning utgör siffrorna för Grangärde församling. Där handlar det om rekordökningar.

Ludvikas befolkning ökade med 42 personer första halvåret 2003, varav 27 det senaste kvartalet. Anledningen är att fler har flyttat till kommunen än från - flyttningsnettot är 116 personer.
- Det är det högsta jag sett under mina elva år här, säger kommunens planeringssekreterare Karin Sandahl.
Födelseunderskottet ligger på -72. Det ger en folkmängd på 26 017.
I Smedjebacken är siffrorna inte lika positiva. Det första halvåret gav ett inflyttningsnetto på -3 personer. Födelseunderskottet ligger här på -42. Den totala folkmängden är nu 11 113 personer.
Av församlingarna har Norrbärke församling minskat mest med 38 personer, följt av Säfsnäs med 29 personer. Både Grängesberg och Söderbärke församling minskade med 6 personer.
Ludvika församling ökade med 26 personer.
Men rekordsiffrorna återfinns i statistiken för Grangärde församling. Där har den största halvårsökningen, 51 personer, skett sedan tio år tillbaka. 51 personer. Inflyttningsnettot var 59 personer.
- Grangärde är ett inflyttningsställe. Många som flyttar från storstäder letar efter ett lugnt och mysigt ställe, säger Karin Sandahl.
Men varför ökningen är rekordstor just första halvåret 2003 har hon ingen förklaring till.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons