Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för villabyggen vid Sockenstugan

Annons

-Visst skulle det vara möjligt att få tillstånd till att gräva ut fornlämningarna. Men det skulle bli så dyrt så det är orimligt ur ekonomisk synvinkel, fortsätter Eriksson.

Det var i slutet av 2005 som kommunen och markägaren Grangärde församling beslöt att utreda närmare om åkermarken vid Sockenstugan skulle kunna nyttjas för villabyggen.

Från olika håll hade det framförts önskemål om villatomter i Grangärde kyrkby och kommunen och kyrkan hade en idé om att skapa ett område med sju tomter.

Som alternativ byggplats nämndes den gamla fårhagen vid Bysjöns strand, nedanför Korsnäs-berget. Även här skulle det bli fråga om sju villatomter och i det fallet också med verkligt strandnära läge.

"Fårhagen" kvarstår som möjligt nytt villakvarter men Eriksson är ändå något tveksam till det alternativet. Området ligger en bit från centrala Grangärde och lämpar sig kanske bättre för bebyggelse av sommarstugor, resonerar han.

Kommunen ska nu undersöka om det finns något eller några andra områden i eller strax intill kyrkbyn som kan passa som nytt villaområde.

-Det är bra om vi kan erbjuda olika alternativ i Grangärde. Det är en av de mest attraktiva orterna i kommunen, konstaterar Jan-Erik Eriksson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons