Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för osäker massage

Annons

I en rapport som Elsäkerhetsverket gjort konstateras att massageapparaten Power rhythm massager för 318 kronor inte uppfyller de gällande säkerhetskraven.

Apparaten ur Clas Ohlsons sortiment i senaste katalogen, artikelnummer 341615 är nu belagd med försäljningsförbud. Clas Ohlson måste även ersätta Elsäkerhetsverket för de kostnader som testerna kostat.

Den koreanska massageapparaten saknar märkdata. Information om bland annat typbeteckning, spänning och effekt saknas och detta har lett till anmärkningar hos verket. Vidare finns ingen instruktionsmanual på svenska och i den som finns saknas information om att sladdbyten inte får göras på egen hand. Säkringen i apparaten som ska kunna bytas är fastlödd, och stickproppen är inte certifierad enligt svenska krav. Elsäkerhetsverket har utfärdat försäljningsförbud fram till att bristerna åtgärdats, men på Clas Ohlson har man beslutat att ta bort produkten helt.

- Apparaten kommer inte att komma tillbaka, meddelar Mats Bortas, inköpschef på Clas Ohlson. Det här är beklagligt och vi ser mycket allvarligt på händelsen.

Enligt Bortas rör det sig om ett leveransfel. De massageapparater som levererats till Clas Ohlson stämde inte överens med den ursprungliga produktens utförande.

- Det här är synnerligen ovanligt, fortsätter han. Men vi ser efter sådana här incidenter till att leverantören inte förblir vår leverantör längre, och vi har valt att plocka bort produkten omgående.

Hur många massageapparater Clas Ohlson har sålt är okänt.

JENS NORBERG

Mer läsning

Annons