Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolt över Ludvika

Annons

I NLT den 24 februari kunde man läsa att vi är dummast här i Ludvika, utifrån statistiska uppgifter.

Nu får det vara nog med dumheter!

Bara för att ett antal personer har fler rätt på Pliktverkets frågor behöver inte det innebära att de som är från Ludvika är dumma.

Jag önskar att jag slapp läsa i tidningen om nedläggning av lasarettet och att vi i Ludvika är de som är sämst på det ena och det andra.

Vi är dummast, vi har bottenplats när det gäller nystart av företag, få vill flytta hit och vi har flest skilsmässor i länet.

Vem blir uppmuntrad av dessa nyheter?

Jag skulle önska att vi tillsammans, politiker, journalister, du och jag började tala gott om den här stan. Jag vill se stolta Ludvikabor.

Visst finns ni, som alltid har bott här och är stolta över vår stad? Det finns de som säger att "Ludvika lider av en mental blockering", att det finns en negativ och pessimistisk anda över staden. Men det behöver inte vara så.

Vi som bor här, visst vet vi att det finns mycket som är bra här. Jag önskar att vi tillsammans från och med nu börjar se det goda och berättar om det.

Det må vara så att statistik säger att vi är dumma och sämst, men det spelar ingen roll när vi är stolta över vår hembygd, över Ludvika.

ERIKA LAGERSTRÖM

Mer läsning

Annons