Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stolpskott - nej självmål, herr Lindström

Annons

Under rubriken "Stolpskott LIF" FK 5 februari, upplyser Mats Lindström bland annat undertecknad om hur jag, inte bara en utan två gånger, felaktigt använt ordet återtåg för att beskriva en återkomst.

Jag kan bara tacka för upplysningen och inser att man oftast lär sig något nytt varje dag.

Det viktiga i debattartikeln var dock sakfrågan, det vill säga hur vi i Sverige genom ökad tillväxt ska kunna återta en tätposition i den internationella välståndsligan.

Eftersom Svenskt Näringsliv ser tillväxt som en absolut förutsättning för fortsatt och ökat välstånd har vi valt att initiera en tio år lång riksomfattande satsning som vi kallar Lyftet.

Mats Lindström bör beakta att han i sitt inlägg, på ett närmast komiskt sätt, illustrerar riktigheten i talesättet - "Även solen har fläckar". Lyftet är inget projekt det är som angivits ovan en riksomfattande satsning.

Vidare ska Svenskt Näringsliv skrivas med versaler i början av de båda orden.

I annat fall avses det svenska näringslivet som kollektiv för vilket man svårligen kan vara regionchef i Dalarna även om tanken är svindlande och i viss mån tilltalande.

Svenskt Näringsliv är ett namn på en ekonomisk förening som organiserar drygt 46 000 svenska företag med mer än 1,5 miljoner medarbetare. I båda fallen var detta korrekt beskrivet i den aktuella artikeln.

De fel som Mats Lindström är vänlig nog att göra är inte mindre än tre till antalet och ett av dem upprepas lämpligt nog också två gånger. Så i mina ögon har två mål uppnåtts, dels gör herr Lindström sig skyldig till vad som närmast måste betraktas som ett självmål, dels fick jag möjlighet att här nämna något om Svenskt Näringsliv och Lyftet.

CARL STRÖM

Mer läsning

Annons