Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldvåg mot fritidshus

Annons

Under kategorin inbrott i fritidshus ligger det just nu flera ärenden för behandling hos Ludvikapolisen.

På Västansjövägen, Grangärde, har ett uthus och fritidshus fått ovälkommet besök och där har bland annat två mopeder, svenska flaggan och olika verktyg blivit stulna. Brottet ska ha skett någon gång mellan torsdag och fredag.

I fredags upptäckte en fritidshusägare på Norsåvägen att någon brutit upp två fönster på fritidshuset. Det är ännu oklart om något är stulet. Även på Västansjövägen 31 har någon krossat ett fönster och tagit sig in. Detta upptäcktes på onsdagen och där har en motorcykelhjälm och en mindre tv försvunnit.

Två adresser till i Västansjö har haft påhälsning. Den ena upptäckten gjordes i söndags. Där har tjuven slagit sönder en liten ruta och sedan tagit sig in.

I det andra fritidshuset har någon brutit upp entrédörren och detta upptäcktes i torsdags. I båda fallen har man ännu inte kunnat uppge om något har stulits och i så fall vad som är borta.

På fredagen gjordes även upptäckten att någon brutit sig in i fastigheten på Saxenvägen 114. Där har tjuven, eller tjuvarna, tagit en dammsugare, en torktumlare och en läkarväska samt förstört en vattenpump.

- Det är inte ovanligt att det blir en hel radda med inbrott när det är i fritidshus.

- Vi har säkrat vissa spår och har en idé om vem det kan vara, säger Kjell Davidsson hos Ludvikapolisen angående stölderna.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons