Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldturné slutade i svår mc-olycka

Annons

- När vi skulle sätta en kateter på honom visade han var vi skulle sticka. Han hade själv stuckit in en spruta där tidigare på morgonen, säger en ur räddningspersonalen från Idre.

När larmet kom uppgav de förvirrade norrmännen helt fel plats. Räddningstjänstens prio-1 bil letade efter olycksplatsen längs vägen mot Flötningen, när olyckan i själva verket skett i skogen längs vägen mot norska Elgå. Något som gjorde att det dröjde 50 minuter längre tid innan den skadade mannen kunde få hjälp. Då hade även en norsk ambulans anslutit sig. Då det handlade om en norsk medborgare så tog den norska ambulansen hand om den skadade. Han fördes sedan vidare med helikopter till sjukhus.

Mannen var vid medvetande och kunde röra sig men hade en rad skador.

Den skadade mannen var en i en grupp på fyra personer som tydligen hade varit på stöldturné på den norska sidan gränsen. Bland det stulna fanns en jeep, en Citroën, ett släp samt två crossmotorcyklar.

Den ena av motorcyklarna återfanns i diket vid Skärvags- vägen medan den andra var den som den ovane föraren inte kunde behärska. På en liten skogsväg hade motorcykeln gått rätt fram och in i ett stenparti där den och mannen landade. Mannen saknade hjälm och skyddsutrustning.

När räddningstjänsten kom avvek de tre övriga männen som hävdade att de skulle ner på Idre och äta. Antagligen fortsatte dock deras färd raka vägen mot Norge via Rörbäcksnäs eller Flötningen.

Kvar lämnade de sin skadade kamrat, de stulna fordonen när de tog Citroënen för att fly fältet.

De stulna fordonen transporterades sedan ner till polisstationen i Mora där de så småningom ska hämtas av norsk polis.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons