Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldligan stoppad

Annons

De stulna gocartbilarna stod i ett tält hos ett privat företag i Sälenfjällen som bedriver den här verksamheten. Första gocartstölden skedde i början av augusti då två gocartbilar stals. I förra veckan var det dags igen då fem gocartbilar stals.

Värdet av det stulna uppgår till mer än 100 000 kronor.

I samband med stölden häromveckan var det en polis som inte var i tjänst som uppmärksammade en bil med släp, och misstänkte att det handlade om kriminella personer. Tack vare det tipset satte den norska polisen de misstänkta under spaning, vilket ledde till att de skyldiga senare kunde gripas.

Norsk polis ertappade två av dem när de körde gocartbilarna och det visade sig vid den husrannsakan som gjordes att samtliga sju stulna gocartbilar från stölderna i Hundfjället i Sälenfjällen fanns hos de misstänkta.

Polisen hittade också en hel del annat stöldgods. Det rör sig bland annat om stöldgods som kommer från andra brott begångna i Sverige, till exempel tv-apparater och stöldgods som kan komma från fritidshus i Sälenområdet.

Den norska polisen räknar med att den här stöldhärvan kommer att växa ytterligare

Polisen i Malung misstänkte redan i ett inledande skede att de stulna gocartbilarna hade hamnat i Norge.

- Vi räknar med att många brott kommer att klaras upp under den här utredningen som nu inletts av norsk polis, men hur utredningen kommer att bedrivas fortsättningsvis får de närmaste dagarna utvisa, säger polisman Göran Tenn vid Malungspolisen.

De sju anhållna personerna kommer med största säkerhet att begäras häktade.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons