Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldhärva på väg att klaras upp

Annons

Under helgen genomfördes inbrott i fyra byggcontainers vid Grönklitt. Verktyg för uppskattningsvis 40 000 kronor stals. Nu kan den stölden vara på väg att klaras upp. På måndagskvällen stoppades ett ekipage med Volvo och husvagn i Borlänge. Ekipaget var eftersökt av polisen då det i helgen rapporterats stulet i Orsa. I husvagnen fanns misstänkt stöldgods. De två personerna i bilen, en 35-årig man och en 30-årig kvinna från Mälardalen, greps och är anhålla hos polisen i Borlänge.

Under måndagskvällen kördes ekipaget till polisen i Mora där en genomgång skedde av godset i husvagnen under tisdagen. Närmare tio målsägare till stöldgodset har kunnat identifierats. Det gäller bland annat tyska turister och ett deltagande lag i Vasastafetten, som blev bestulna på väskor under helgen

Under helgen stals två bilar i Orsa. En Fiat Ducat vid Lisselhedsvägen och röd Volvo 715 på Furuvägen. Senare visade det sig även att en husvagn stulits vid Grönklitt i närheten av platsen för inbrotten i fyra byggcontainers.

Under helgen fick polisen tips om att båda fordonen varit synliga i Born. När polisen anlände till platsen en stund senare var Fiaten kvar medan däremot Volovon med husvagn hade körts iväg.

De två anhålla är tidigare kända av polisen i Mora. Eventuellt ska de föras till Mora för förhör. Häktningsframställan mot de två ska presenteras senast på torsdag.

Mer läsning

Annons