Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöld och sabotage på Torget

/
  • Spårlöst försvunnen. Den rosa festivalhästen blev av med sin halsduk. Var har den tagit vägen?
  • Besviken. Med hjälp av varmvatten försöker Lennart Persson pussla ihop spillrorna efter det som en gång var ett fruktfat i is

Annons

Det blev lite av en baksmälla för Lennart Persson och näringslivsenhetens marknadsansvarige Erik Hasselberg när de på torsdagsmorgonen fick vetskap om skadegörelsen på Torget.

Hasselberg har sina aningar om vem eller vilka fridstörare som varit i farten. Samtidigt vill han vara försiktig med att peka ut någon skyldig, men att det var studentkväll med disco i festivaltältet på onsdagskvällen kan vara en förklaring.

- Tråkigt att vissa inte fattar vad det här går ut på, säger han, och konstaterar att hästens halsduk fanns på plats vid 21.30-tiden på onsdagskvällen.

Någon ny jättehalsduk (5mx80cm) blir det inte tal om. För det första hinner inte sömmerskan Karin Kahnlund få fram någon ny och för det andra kostar en ny halsduk 2 500 kronor.

- Det finns det ingen budget för.

Erik Hasselberg vädjar istället att tjuven snabbt hänger tillbaka halsduken runt hästens hals.

- I så fall låter vi udda vara jämnt.

Vad det gäller det förstörda isfruktfatet utanför Mårtas tycker Lennart Persson att det är bedrövligt att Sara Engstads skulptur inte fick vara ifred.

- Det är mycket jobb och tankemöda som ligger bakom. Fruktfatet skapades av glädje, och sedan det här. Så tanklöst att den slogs sönder.

Någon polisanmälan är inte aktuell i dagsläget, meddelar Erik Hasselberg, som hoppas festivalhalsduken kommer på plats igen. Varför inte redan under natten?

Mer läsning

Annons