Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig marknadshelg

Annons

Under fredagskvällen och natten mot lördag grep polisen totalt elva personer i området. Åtta personer togs om hand för fylleri. Tre frihetsberövades på grund av att de uppträtt allmänt stökigt. Alla släptes efter några timmar i polisens arrestlokaler. En av de gripna bar en kniv - och är fortsatt misstänkt för brott mot knivlagen.

Vid tvåtiden på lördagsmorgonen anmälde två kvinnor, 18 och 21 år gamla, att de misshandlats av en 21-årig man i området vid Rättviksrasten. Enligt polisanmälan har mannen efter ett meningsutbyte kastat ned de två kvinnorna på marken. Till lördagskvällen hade polisen kallat in fler ordningspoliser. Minst tio poliser patrullerade Rättvik samtidigt under kvällen och natten. Polisen tror att satsningen hade en preventiv påverkan.

Under lördagskvällen och söndagsnatten omhändertogs endast tre personer för fylleri. De tre fick sova ruset av sig i polisens arrestlokaler. Personerna släpptes under söndagsmorgonen.

Vid tvåtiden på natten mot söndag polisanmälde en 18-årig man att han tidigare under kvällen blivit misshandlad av flera personer på dansgolvet i Rättviksparken. Mannen ådrog sig lindrigare skador på näsan och vid höger öga.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons