Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg för polisen

Annons

Klockan 23.15 på torsdagskvällen hade några blivit osams vid vandrarhemmet och någon blev också utslängd därifrån. Men det lugnade sedan ner sig.

Strax före halv två på natten till fredag var det bråkigt på en restaurang vid Knihsgatan, när polisen anlände till platsen var det dock lugnt och ingen ville medverka till anmälan.

Klockan 02.21 fick polisen uppgift om att ett 40-tal personer skulle ha bråkat vid ungdomscampingen vid Jarlstugan.

Det skulle vara ett stort slagsmål, men när polisen anlände till platsen var ingen kvar.

Klockan fyra på natten ska en man och en kvinna uppträtt högljutt och stökigt vid Rättviksparken. Ingen skadades dock enligt polisen och målsägaren uppgav till polisen att denna skulle göra en anmälan senare.

Ett antal fyllerister omhändertogs också vid Rättviksparken under natten till midsommardagen.

Ett smärre bråk uppstod vid 02-tiden vid parken. Två överförfriskade herrar pucklade på varandra, men skadade bara sig själva.

Vid sextiden på fredag morgon fick polisen uppgift om att ett trehjuligt fordon låg i diket i höjd med kalkbruket i Boda. En blodig person uppges ha gått efter vägen mot Furudal.

Strax efter halv elva på fredagsförmiddagen inträffade en lägenhetsbrand efter Centralgatan i Rättvik. En kvinna i 80-årsåldern fördes till Mora lasarett, hon har eventuellt ådragit sig rökskador.

Enligt polisen är det en granne som hört en brandvarnare i den aktuella lägenheten och slagit larm. När räddningstjänsten anlände brann det i vaxduken på köksbordet och det brann även i en rullator som stod bredvid bordet. Räddningstjänsten fann kvinnan liggandes i en säng.

Polisen uppger att kvinnan troligen suttit vid köksbordet och rökt och sedan gått och lagt sig.

En hel del skadegörelse har också skett. Bland annat har fönster krossats efter Storgatan och Ågatan.

Genom ett tips från allmänheten hittade polisen i fredags en stulen bil vid Tolvåstugan i Rättvik. Polisen har genomfört en platsundersökning och anträffat verktyg och mängder av godis och dricka i bilen. Polisen misstänker nu att det anträffade härrör från två inbrott i Älvdalen natten till fredagen. Då skedde inbrott både i en kiosk och i en jourlivsbutik i Älvdalen, polisen gjorde en platsundersökning även på dessa två ställen under fredagen.

Polisen uppger att man hittat tecken som tyder på att verktygen använts vid inbrotten.

Bilen anmäldes stulen den 20 juni. Polisen har tagit in bilen till stationen för vidare undersökning.

På lördagen och söndagen lugnade allt ner sig.

Det enda som rapporterats är att en kvinna anträffades i en stulen bil efter riksväg 70 under lördagen.

Kvinnan sitter kvar i polishuset i Rättvik.

Mer läsning

Annons