Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig fredagsnatt under festivalen

Annons

Det var under ett slagsmål ungdomar emellan, som en av de inblandade fick ta emot både slag och sparkar. På lasarettet blev han omhändertagen och fick också lämna blodprov och är därefter misstänkt för att ha innehaft narkotika för eget bruk.

Tre män från Örebro ställde sig att pinka bakom köket till en av serveringarna, vilket ägaren ogillade och påtalade det olämpliga. Männen uppskattade inte att bli tillsagda, utan tog hämnd på ägarens 15-årige som, som de spöade.

Ungdomars sexuella läggning var orsak till ett tumult vid tretiden på lördagsmorgonen. Några 15-16-åringar drabbade samman efter att ha blivit kallade tjejer och de blev rivna och dragna i håret.

En 14-årig pojke som vandrade längs kajen, blev helt oprovocerat överfallen och fick ta emot ett slag från en person som kom från någon av de båtar som låg i hamnen.

Det är också farligt att åka karusell. En yngling, som precis klivit ur efter en tur, fick en käftsmäll så han for i backen och där följdes överfallet upp med sparkar.

En Orsabo i 40-årsåldern blev slagen och sparkad och en yngling blev rånad på mobiltelefon och plånbok.

En kvinna blev bestulen på den handväska som hon hade med sig in i ett serveringstält.

- Det var allmänt stökigt, berättar vakthavande vid Morapolisen. Vi fick anmälningar om ytterligare slagsmål, men då hann inte patrullen dit förrän de hade upphört.

Även natten till fredag uppstod flera småbråk. Polisen ryckte ut och lugnade bråkstakarna. En berusad yngling i 20-årsåldern fördes till lasarettet för omplåstring och drogprov och därefter till arresten för tillnyktring innan han släpptes fredag morgon.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons