Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig cruisingkväll

Annons

Polisen i Rättvik hade mycket att göra under crusingkvällen.
-Med tanke på att cirka 40.000 personer fanns i Rättvik under kvällen och natten måste vi räkna med att saker inträffar, säger närpolischef Jonas Hålfve i Rättvik.

Classic Car festivalen nådde sin kulmen under tisdagskvällen när bilar och människor vällde in i Rättvik. Nära 40.000 personer räknar arrangörerna och polisen med ska ha besökt Rättvik under crusingkvällen.
Polisen hade en hel del att göra och människor klagade. Vild camping, burn outs, nedskräpning.
-I viss mån får man finna sig i att saker händer. Bland annat trafiksituationen som under så här stora arrangemang måste påverkas. Vi vidtog de åtgärder vi kunde, varningar via trafikradion, hänvisning till alternativa vägar och skyltning, säger Jonas Hålfve.
Polisen gjorde ett 25-tal ingripande under tisdagskvällen och natten. En berusad person omhändertogs, ett par fall av skadegörelse rapporterades.
Under kvällen greps tre personer misstänka för misshandel. De släpptes efter förhör av jouråklagaren.
-Totalt under kvällen hade vi fyra anmälningar om misshandel.
Vid tågstationen misshandlades två killar, 15 till 16 år gamla. När de mötte ett ungdomsgäng angrep någon i gänget en av killarna genom att slå och sparka honom i ansiktet och ryggen.
Mannen fick uppsöka läkare. Han uppskattade att det var sex till åtta personer i gänget.
Senare under kvällen attackerades en 19 åring på den tillfälliga campingen på Prästskogsvallen intill Centralgatan. Ett bråk utbröt och även där var det ett ungdomsgäng som dök upp på campingen. 19-åringen lyckades fly från platsen och hade sådan tur att han mötte en polis som kunde gripa tre ungdomar.
Den unga mannen blev attackerad helt oprovocerat. Bland annat blev han slagen, en stol kastades på honom och han blev bränd med en cigarett i ansiktet. Vittnen till misshandeln finns och polisen har säkrat bevis som kan sättas i samband med händelsen.
Ytterligare två fall av misshandel inträffade samma kväll och genomfördes på liknande sätt. Jonas Hålfve anser att de kan sättas i samband med tidigare fall av misshandel under kvällen.
-Tillvägagångssättet är liknande. Det kan vara ett gäng som sökt konflikt under kvällen. De tre gripna hade varken anknytning till Classic Car arrangemanget eller Rättvik, säger polischefen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons