Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödpeng lyfter Tänger

Annons

Då presenterade Falu kommun vilka satsningar som ska få ekonomiskt stöd enligt en pågående satsning på Faluns landsbygd.

Projektet Utveckling Tängerdalen får 100 000 kronor.

- Jättebra! Detta betyder startskottet på något som kan bli riktigt spännande för hela Tängerdalen, säger Eva Lindström.

Det är en mycket ambitiös satsning som nu planeras i norra Falun.

Tanken är att detta är ett projekt som kan delas in i tre delar.

Butiken i Tänger:

Ambitionen är att starta en ny butik i Tängerdalen som ska sälja presentartiklar, kläder och bistå med information till turister.

Eva Lindberg blir ansvarig för den delen.

Tänger Tull.

Det är en gård med timmerbyggnader. Här ska turister kunna övernatta. Här ska det finnas duschar, bastu, badplats och brygga. Gästerna ska kunna äta eller fika.

Här är det Håkan Staffansson som håller i trådarna.

PJK Huntingjoy.

Detta blir ett företag som ska sälja jaktupplevelser. Företaget har arrenderat mark vilket innebär att jägare från andra delar av Sverige ska kunna komma till Tängerdalen för att jaga. I Tängerdalen ska de slippa markproblemen.

Tanken är att företaget också ska ge undervisning så att besökarna kan ta jägarexamen och fiskekurser. Ansvariga för verksamheten blir Per Adeström och Jonas Knutes.

- Poängen med hela projektet är att dessa tre företag får hjälp av varandra. De som exempelvis kommer till Tänger för att jaga ska kunna äta och bo vid Tänger Tull samtidigt som Butiken blir en extra service, säger Eva Lindström.

- Genom att vi nu får dessa pengar så innebär det att vi kan starta upp verksamheten på allvar och göra en riktig marknadsundersökning. Men hittills ser det väldigt lovande ut. Många har redan visat intresse för detta och folk på bygden tycker detta är väldigt bra, säger Eva Lindström och menar att detta kan bli ett lyft för hela Tängerdalen.

- I ett område som redan förlorat många arbetstillfällen känns det viktigt att vi startar något som är positivt. Detta kan inspirera andra till att kanske förverkliga sina drömmar och visioner, fortsätter Eva Lindström.

I sommar ska verksamheten vara helt i gång.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons