Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödförening vill köpa Riastugan

Annons

I går hade Stödföreningen för Ria-stugan sitt första årsmöte. Ett positivt sådant enligt Johan Eklund, sekreterare i stödföreningen.

- Alla var positiva till förslaget att köpa huset av Falu kommun. Vi har lagt ett förslag och nu ligger bollen hos kommunen, säger Johan Eklund.

Ria-stugan har beräknats till ett värde av 280 000 kronor och efter att föreningen Ria hela människan konstaterat att de det senaste året gått plus ser man ljust på framtiden.

Omkring 85 000 kronor har kommit in via medlemsavgifter och många har gett pengar direkt till Riastugan.

Ria-stugan har 202 privata medlemmar och 32 företags-medlemmar. Stugan har haft sin verksamhet i det röda trähuset bredvid Dalarnas museum sedan 1970-talet. En verksamhet för människor som av olika anledningar drabbats av allt från hemlöshet till missbruk och utslagning.

I köket lagas dagligen mat till mellan tio och tjugo personer, ibland upp till 50. Köket är i behov av upprustning och hela stugan behöver handikappanpassas.

- Mycket behöver göras, sånt som inte kommunen orkar med. Vi har även Gudstjänster varje månad och runt 40 personer har engagerat sig ideellt. Vi tar mer än gärna emot fler, säger Eklund.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons