Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stödåtgärder för eleverna planeras

Annons

Frågan har stötts och blötts i flera år, men lösningen har dröjt. Först i år har man kommit till skott genom att skolan, socialnämnden, Malungshem och hyresgästföreningen gemensamt satsat pengar, både för att få ordning kring elevboendet och ge eleverna en större trygghet.

- I mitten av september är det meningen att vi ska öppna en lägenhet i anslutning till elevboendet i Fällen. Där ska eleverna ha en samlingsplats med vuxenstöd. Vi räknar med att ha öppet tre kvällar i veckan i elevlägenheten.

- Vi ska vid behov även arbeta med uppsökande verksamhet och givetvis ha ett nära samarbete med skolan för att kunna ge ett bra stöd till de elever som kommer till Malung för att gå i gymnasiet, säger Stefan Reuterwall, föreståndare för Dölgården som ska vara huvudman för samlingsplatsen.

- Samlingslägenheten ska fungera som en trygg och ombonad träffpunkt med roliga aktiviteter och där eleverna kan få stöd av vuxna. Två personer kommer att jobba på halvtid med elevstödet.

- Jag tror att det här kommer att bli en bra lösning, både för eleverna och för andra boende i området, samt en trygghet för elevernas föräldrar, säger Stefan Reuterwall.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons