Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd till anhöriga

Annons

Jag får ofta frågor om anhörigstöd när jag är ute på olika möten och jag vill därför ge min syn saken, utifrån mitt uppdrag som riksdagsledamot och med bakgrund i mitt arbete som undersköterska.

När det gäller stöd och avlastning till personer som vårdar anhöriga måste det självklart bli bättre. Under min tid som undersköterska har jag träffat många anhöriga och har på nära håll sett människor kämpa med sina sjuka. Tyvärr har jag också sett hur många av dem slitit ut sig på grund av att inget stöd och hjälp funnits att få i deras livssituation.

Därför känner jag stor glädje som socialdemokratisk riksdagsledamot över att se hur det nu börjat röra på sig när det handlar om kommunernas ansvar att stödja de personer som vårdar anhöriga.

Frågan har diskuterats många gånger i riksdagen och nu äntligen har socialutskottet gått ut och poängterat vikten av att regeringen så snart som möjligt ska redovisa förslag på förbättringar av anhörigstödet. För visst är det viktigt med förstärkt stöd och avlastning till alla de enormt duktiga anhöriga som kämpar på med sina nära och kära och förhoppningsvis finns stödet snart inom räckhåll.

ANNELI SÄRNBLAD STOORS

Mer läsning

Annons