Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd kyrkans påskupprop

Annons

Sveriges Kristina Råd har tillsammans med många människor reagerat mot Sveriges inhumana flyktingpolitik och det lidande denna förorsakar. Ett resultat har blivit att många flyktingbarn tappat livslusten.

Att inte ge uppehållstillstånd till flyktingar med svårt sjuka barn är ett av det skamligaste besluten i den svenska välfärdshistorien skriver vår biskop Claes-Bertil Ytterberg i en debattartikel.

Jag instämmer till fullo och skäms över regeringen som tillsammans med moderaterna ser till att lidandet fortsätter. Det sägs att problemet med apatiska barn är unikt svenskt, ja vad bra, då kan vi göra något åt detta utan att gömma oss bakom EU-skynket. Det rör sig trots allt om ett relativt litet antal människor som varit här länge och anpassat sig till våra förhållanden.

Spanien tog nyligen ett bra beslut om att 100 000-tals illegalt vistande flyktingar ska få stanna i landet. Dessa människor kommer med stor sannolikhet att bli en tillgång för Spaniens framtida utveckling.

Skriv på uppropet och medverka till en medkännande och värdig flyktingpolitik och till ett beslut om att de cirka 11 000 flyktingar som lever gömda i Sverige får uppehållstillstånd.

OLLE RYDELL

Mer läsning

Annons