Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöd för brott

Annons

"Det är synd om tjuven", sade Lillemor Gunnarsson inför mig och kommunfullmäktige (kf) när ett av mina tre medborgarförslag mot brottslingar som jag skrev efter mina nio inbrott, togs upp på ett (kf)-möte i höstas. I dag, fyra dagar före julafton, är jag och min sambo hemma och mår skitdåligt efter det tionde inbrottet.

Vi som är drabbade har ingen som helst förståelse att det är synd om tjuven som bröt upp lägenhetsdörren, rotade igenom våra privata saker, tömde ut lådinnehållet på golvet, stal julklapparna vi köpt till barnbarnen plus en del annat. Tyvärr är det flera som blir utsatta för inbrott. Så Lillemor Gunnarsson strör salt i öppna sår med sitt uttalande.

Det står i kommunens trygghetsplan att alla är skyldiga att motverka brott, men ni ställde er på brottslingarnas sida när ni avslog mina förslag.

Jag har nu under många år försökt få hjälp mot brottslingarna, alltifrån min förra idrottsförening, politiker och domstolar, men alla hjälper brottslingarna, så jag förstår varför brottsligheten ökar.

Tack och lov är det val nästa år.

GÖSTA LJUNGBERG

Mer läsning

Annons