Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stöd familjen Riazats kamp för att få stanna i Sverige"

Annons

Varför måste jag som svensk känna skam inför landets flyktingpolitik? Varje gång den egna tidningen eller andra massmedier berättar om familjer som ska utvisas från vårt land efter att ha levt här under flera år, mår jag lika dåligt.

Jag blir upprörd vid kunskapen om att barn tvingas gömma sig i min egen hembygd.

Jag känner vanmakt vid åsynen av människor, både barn och äldre, som drabbas av allvarliga sjukdomstillstånd som ett resultat av sin fruktan och ångest över ett överhängande hot om att tvingas lämna "mitt" Sverige.

Att ge skydd åt människor som tvingas fly för sitt liv eller undan förföljelse är en medmänsklig skyldighet. Krig och förtryck av enskilda pågår ständigt. De flesta flyktingar som lyckats ta sig hit har kommit för att de tvingats fly. Därför måste också Sveriges flyktingpolitik bli bättre. Den måste stå för en ökad generositet och humanism.

Många enskilda i Dalarna gör fantastiska insatser för flyktingar på olika håll i länet. Men vi är för få som engagerar oss och som vågar stå upp för flyktingarna.

Därför: Skriv ett brev, skicka ett vykort eller e-posta mig med ditt krav om en flyktingpolitik värdig ett land som Sverige. Breven skickar vi vidare till regeringen och utlänningsnämnden.

Din medverkan blir samtidigt ett stöd för Zohreh, Helya och Daniel, de tre iranierna i Falun, i deras kamp för att få stanna i Dalarna.

E-post: christer.gruhs@daltid.se

SMS: Skriv först DT2 och mellanslag följt av ditt svar/meddelande. SMS:a till 72119. Max 160 tecken. Kostnad 3 kr + ev trafikavgift.

Fax: 023-936 09

Vykort: Dalarnas Tidningar, Christer Gruhs, Box 265, 791 26 Falun.

CHRISTER.GRUHS@DALTID.SE

Mer läsning

Annons