Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnfyllt och lärorikt

Annons

Den 4:e april åker ett 50-tal niondeklassare på en veckolång språkresa till England. Arbetet med att finansiera resan har pågått under mer än ett år.

När eleverna fick besked om att ett förväntat bidrag frusit inne bestämde de sig för att försöka få in pengarna genom egna aktiviteter.

- Vi beslutade att ordna bland annat en loppmarknad, en innebandyturnering och ett par föreställningar av Småstjärnorna, berättar Corinne Jacobsson.

Låg- och mellanstadieeleverna bjöds in att delta i Småstjärnorna och totalt 20 grupper och artister anmälde sig. Under lördagen genomfördes de två föreställningarna, som lockade ett 100-tal respektive 140 betalande.

- Jag och flera av de andra som deltar har drömt om att få stå på scenen och uppträda, berättade Jennie Niss, som uppträdde som LeAnn Rimes.

- Det var lika roligt för oss arrangörer som för de medverkande och publiken. Dessutom var det väldigt lärorik, konstaterar Corinne, som fungerade som konferencier. Niorna hade förberett arrangemanget och ordnat priser. De sminkade "artisterna", skötte ljud och ljus, utgjorde jury och skötte kaffeserveringen.

- Det var faktiskt så roligt att vi funderar på att ordna Småstjärnorna även för andra skolor, säger Sara Mörth, som blev imponerad av de unga artisterna:

- De var jätteduktiga!

Lågstadiets föreställning omfattade tolv uppträdanden. Vinnare blev Madeleine "Britney Spears" Tjernström och andraplatsen delades av Annika "Cecilia Wennersten" Petterson och Infinite Mass, som gestaltades av Max Björklund och Martin Nygårds.

Stora stjärnor i mellanstadiets Småstjärneshow var Alexandra "Britney Spears" Sandström, som vann, och Amanda "Olyckan" Andersson, som kom tvåa.

Vinnare var också niorna, som fick in mellan 4 000 och 5 000 kronor.

Ungefär hälften av språkrese-eleverna var med och arrangerade showerna. Resten jobbar med kvällens innebandyturnering.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons